dijous, 18 de desembre del 2008

Aquestes criatures podrien esdevenir petits delinqüents si s'aprovés la llei de pesca del tripartit.





No és broma. Si no hi posem remei, el gest de tirar còdols o pedretes al riu esdevindrà il•legal si no aconseguim modificar el "Projecte de llei d'ordenació sostenible de la pesca continental" que el Tripartit ha enviat al Parlament. En concret, l'article 33, referit a les arts, modalitats i accions no autoritzades, estableix en el seu apartat d) la prohibició de picar sobre les aigües i llençar-hi pedres (...). Sens dubte tot un despropòsit que retrata, una altra vegada, la irrefrenable tendència del tripartit a regular-ho tot, fins a extrems que, com és el cas, ratllen el ridícul.

Aquesta desafortunada anècdota, que esperem reconduir en el tràmit parlamentari de la llei tot aportant-hi dosis de sentit comú, és la punta de l'iceberg d'una mala praxi legislativa (marca de la casa del Tripartit) consistent en criminalitzar les actituds individuals i oblidar-se (com fa aquest projecte de llei) de les obligacions del Govern.

En el debat substanciat aquesta setmana al Ple del Parlament, el ponent de CiU -l’excel•lent Diputat Agustí López- va posar el dit a la nafra. En resposta al diputat d'ICV que va afirmar que no veia raons per a l'esmena a la totalitat presentada per part de CiU, Agustí López ve replicar adreçant una pregunta ben simple al Govern: S'ha preguntat el Govern perquè no hi ha pràcticament cap col•lectiu de pescadors que comparteixi aquest projecte de llei ? No hi va haver resposta.

10 comentaris:

Anònim ha dit...

Això que dius es demagogia pura!!!
No veig en lloc que aquest nens tirin pedres per d'obligar als peixos a fugir en una direcció adient per a la seva captura.

xavier ha dit...

Hola. Altre cop caus en el mateix error de no dir tota veritat. La llei prohibeix en el supòsit que utilitzis aquest acte per a pescar, cosa que no crec que facin els nens que mostres al video. però altre cop és més fàcil mofar-se'n. tot i això diré que en canvi fas una relfexió al final que , al meu entendre, és més interessant. i que et convido a desenvolupar. parles de que el tripartit esta "criminalitzant les actituds individuals". Fins quin punt el govern pot cohartar la llibertat individual? si s'enten que la teva llibertat acaba on comença la de l'altre, no és perillós un excès de normativa i prohibicions per part d'un govern? no es perillosa una actitud paternalista?
Gràcies

Anònim ha dit...

Hola Ramón
Tal vez sea una tonteria como tu dices lo de multar por tirar piedras en los rios pero ya me diras tu como se consigue repoblar un rio como es el caso de Rio Gaià que hace dos años estaba lleno de peces muy bonitos y ahora entre la contaminación de los purines,y la falta absoluta de limpieza del río se ha quedado sin ningun animal vivo en sus aguas, es terrible, yo voy cada demana a unos terrenos que limitan con este rio y sufro de ver que ni la Generalitat ni los Ajuntaments o la Diputación no hacen nada si puedes me lo explicas o mejor se lo explicas al institut Catala del Aigua
Un saludo y a ver si entre todos lo pudiesmos salvar.
Gracias

Alcaudó ha dit...

Senyors:
Aixó que troveu tant escandalós no és cap invenció del tripartit. La Llei de pesca vigent de 20 de febrer de 1942 (del nostre "amic" Paquito) ja ho contempla:
Art. 26 Prohibiciones absolutas, 4.-Apalear las aguas, arrojar piedras y espantar de cualquier modo a los peces para obligarles a huir en dirección a los artes propios o para que no caigan en los ajenos.
A veure si ens informem una miqueta abans d'opinar. Es clar que llegir lleis és tan pesat!!!
Una mica de rigor, si us plau!!!

Anònim ha dit...

Absolutament patétic
El que se sanciona es llençar pedres al riu per espantar els peixos cap on estan les arts de pesca...no per llençar-les per jugar.
Difícilment podrien les criatures esdevenir petits delinqüents, doncs per ser delinqüent s'ha de delinquir i una infracció a la llei de pesca és una falta administrativa. Fals, manipulador i mentider com la majoria dels que es pensàven que catalunya els pertanyia i ara estan rabiant a l'oposició.

Unknown ha dit...

Si este es el rigor y la seriedad con la que se trabaja en los partidos de la oposición, mejor que sigan siendo oposición.

Anònim ha dit...

Hola Ramon,
No he llegit el "Projecte de llei d'ordenació sostenible de la pesca continental" que el Tripartit ha enviat al Parlament, i per tant, no puc opinar.
Però sí que hi ha un altre tema, relacionat amb el món de la pesca, dels rius i altres que cada vegada estan en més expansió; es tracta de la proliferació d'espècies que no són autòctones, què es fa al respecte?
Slts,

Anònim ha dit...

A ver si salen las cuentas y la responsabilidad de sus titulares cuando la Federación Catalana de Pesca estuvo años y años con un convenio de cuyos dineros no sabemos nada (Sr. Bruna, díganos algo). Transparencia ante todo.

La pesca en Cataluña en esta última década y media ha sido un desastre, hay que asociarse o federarse para pescar, las especies alóctonas se han expandido enormemente gracias a las sociedads de pesca, el reparto de cotos se ha hecho en plan siciliano. A ver si la nueva ley corrige esta situación. Enhorabuena a sus redactores.

Sr. Espadaler: sus comentarioos a esta noticia son del todo improcedentes.

Gracias

Anònim ha dit...

La acción furtiva de espantar los peces con piedras es más vieja que Matusalén y, por tanto, se ha prohibido con buen criterio en todas y cada una de las leyes vigentes de las CC.AA. y cuenta con antecedentes en la Ley de pesca de 1907, 1913 y 1942.

Anònim ha dit...

Parece ser que aquí escriben la mayoría de I.C ELS VERDS, porque las tonterías que comentany darle la razón a esta nueva ley es una sandez. A l sr. que comenta que la ley es del 1942 y que la hizo Paquito le digo que un río era lo mismo en el 1942 que ahora con lo cual una ley puede seguir siendo valida, ahora bien nunca se puede modificar en contra de los pescadores que además de se usuarios de este deporte somos ciudadanos y si el político trabaja con el fín de mejorar la vida y el bienestar del ciudadano e esta nueva ley no queda reflejado, es todo lo contrario obligando a pescadores mayores a dejar de pescar o a tener que comprar un ordenador y hacer un cursillo intensivo de internet para poder comprar un permiso para un día de pesca, esta es una de ellas porque cicontamos todas los atropellos que trae esta ley el sr. Ramón Espadaler se queda muy corto diciendo que roza el ridículo.Sr. Ramón los pescadores y yo en 1ª persona que soy militante de CIU confiamos en usted y en su partido por un futuro digno de la pesca en Cataluña, por favor no nos abandone.¡ANIMO! PERE ROMERO