dimarts, 16 de desembre de 2008

De 80 a 40 Km/h, o la venjança biopija de les bosses de plàstic i els bici-arbres de Nadal.

(article inèdit)

El Conseller Saura acaba d’anunciar (amb nocturnitat) que l’any que ve ens reduirà encara més la velocitat a determinats trams metropolitans. Segons Saura, el Servei Català de Trànsit (que a partir d’ara hauria d’anomenar-se de Trànsit i Recaptació) reduirà de 80 a 40 Km/h la velocitat màxima, en funció del volum de transit. Ben mirat, alguna raó té el Conseller en el seu plantejament, ja que si enlloc d’anar a 80 o a 40 Km/h anem a peu o a cavall d’un ruc, segur que encara contaminarem menys. Però em sembla que no es tracta d’això, sobre tot perquè encara és hora que el Govern demostri al Parlament i a l’opinió pública que existeix una correlació directa entre la limitació a 80 Km/h i la reducció efectiva de la contaminació atmosfèrica.

Els fets són ben clars i ben senzills: sets i vuits i cartes que no lliguen. Mentre que els de Medi Ambient asseguren que després d’uns mesos d’anar a 80 Km/h la contaminació s’ha reduït un 3’5%, els de Política Territorial afirmen que, Enquesta de Mobilitat en mà, el darrer any el volum de cotxes privats que circulen per l’Àrea Metropolitana de Barcelona s’ha reduït un 9%. I ni els uns ni els altres, que tant sovint s’omplen la boca de participació, s’han dignat a comparèixer davant el Parlament per donar alguna explicació racional. No han vingut, perquè no tenen cap explicació raonable que els avali. No han vingut perquè només tenen la raó de la força que els donen els vots de tripartit), en lloc de tenir la força de la raó d’algun argument objectiu que els avali.

I ho anuncien precisament ara per allò del marcar paquet que en el seu dia ja va dir el Diputat Puigcercós. Ho treuen ara, perquè ICV fa quatre dies (després de mostrar-se més verda que un enciam) va haver de fer-se enrere en allò de les bosses de plàstic per les pressions dels seus socis de Govern. I ho treuen ara, després de sonat ridícul dels arbres de Nadal (naturalment laic) de la Senyora Mayol. Ho treuen ara, ras i curt, per veure si a la tercera va la vençuda. Des de la certesa, això sí, de que passi el que passi, hi ha una cosa que no els fallarà pas: la recaptació.

8 comentaris:

xavier ha dit...

Senyor Espadaler,
crec que fóra bo no fer només demagògia amb aquest tema. és evident que dir que el govern ens farà anar a 40km/h per l'autopista és molt popular. sobretoit per a tots aquells que tenen audis, mercedes i bmw, i que acostumen a fer la gracieta de dir que a 40km/h se'ls cala el cotxe.
però també estaria bé dir que quan no hi hagi trànsit a l'autopista i faci sol, ningú, repetiexo, ningú ens farà anar a 40km/h. és un sistema de senyalització regulable segons les condicions climàtiqwues i de trànsit. per tant, la limitació de 40km/h, per exemple, s'utilitzarà quan hi hagi perill de retencions, amb la intenció d'evitar el denominat efecte acordió, creat per un canvi de velocitat sobtat. si s'obliga a anr a 40km/h en aquest casos potser no caldrà que ens aturem fent caravana, sinó que s'anirà avançant. esperem que es provi i després critiquem, però no critiquem pq si, pq queda bé i és fàcil, sobretot quan no es diu tota la veritat sobre un tema.
gràcies per la seva atenció.

Anònim ha dit...

Jo l'únic problema que hi veig és que fan ecofariseisme, la mesura dels 80km/h l'anunciaven per raons ecològiques, no de seguretat (mireu hemeroteca) i en el millor dels cassos a baixat un 4% (falta saber que ha passat en el promig i en el pitjor dels cassos.
Encerten el tractament i erran amb el diagnòstic, amb la qual cosa, creen desconfiança i incredulitat.
Ecofariseus!

Anònim ha dit...

Totalment d'acord, tant amb el títol com amb tota l'explicació. I que consti que no em sento gens identificat amb l'ideologia d'Unió. Però em fa vergonya que els representants i administradors del meu país facin barbaritats com aquestes. És lamentable i massa cínic.

El pitjor és que els ciutadans no hi podem fer res quan ens trobem amb això. La democràcia és votar cada 4 anys? No crec.

salut.

Anònim ha dit...

si s'ha de reduir la velocitat per què no fabriquen els cotxes a mida?
Què passa amb els arbres de Nadal? ara no els podrem anar a comprar a llocs especialitzats, com per ex. la Fira de l'Avet d'Espinelves -entre d'altres-?.

Anònim ha dit...

<3>潘朵拉,高雄清潔,清潔服務,服飾,服飾批發,流行服飾,韓國服飾,日系服飾,服飾,潘朵拉服飾批發,批發,服飾批貨,服飾店,中國服飾,日韓服飾,精品服飾,日本服飾,服飾公司,潘朵拉流行服飾,流行趨勢,流行,潘朵拉韓國服飾,韓國,韓國網拍,韓國代購,韓國網購,韓國購物,韓國童裝,韓國街,韓國衣服,韓國服飾批發,潘朵拉,日系服裝,潘朵拉日系服飾,日系服飾,服飾批發,流行服飾,韓國服飾,清潔公司,迅束清潔公司,清潔工,辦公室清潔,無塵室清潔,高雄清潔公司,廠房清潔,清潔打掃,清潔環境,清潔服務,清潔用品,公司清潔,清潔劑,清潔,居家清潔,居家服務,居家環境,居家布置,地板拋光,地板清潔,地板公司,地板打蠟,地板施工,地板臘,地板蠟,石材美容,外牆清洗,整形,整形

Anònim ha dit...

<2>汽車旅館,MOTEL,seo,整形外科,整形,整形,整形,整形,新彩,整形,整形,整形,整形,整形,整形,整形,整形,整形,整形,整形,整形,整形,整形,整形外科,整形外科,整形外科,整形外科,新彩外科,整形外科,整形外科,整形外科,整形外科,整形外科,整形外科,整形外科,整形外科,整形外科,整形外科,整形外科,整形外科,整形外科,seo,seo,seo,seo,seo,seo,seo,seo,seo,高雄MOTEL,住宿台中,台中汽車旅館,台中motel,高雄汽車旅館,日光花園,MOTEL,高雄日光花園

開拓王 ha dit...

<12>墾丁旅遊,高雄縣美食,高雄縣景點,高雄美食,高雄餐廳,租車旅遊,高雄縣飯店,阿里山旅遊,墾丁旅遊網,旅遊網,墾丁一日遊,阿里山觀光,阿里山民宿,阿里山餐廳,阿里山飯店,墾丁景點,阿里山畯富旅遊,高雄租車,高雄旅遊,高雄一日遊,墾丁一日遊景點,墾丁一日遊介紹,墾丁一日遊美食,墾丁一日遊行程,高雄一日遊景點,高雄一日遊行程,墾丁美食,墾丁景點,墾丁民宿,墾丁餐廳,墾丁飯店,墾丁導覽,墾丁租車,高雄縣旅遊,墾丁旅遊,高雄縣美食,高雄縣景點,高雄美食,高雄餐廳,租車旅遊,高雄縣飯店,阿里山旅遊,墾丁旅遊網,旅遊網,seo,網路行銷,墾丁一日遊,阿里山觀光,阿里山民宿,阿里山餐廳,阿里山飯店,墾丁景點,高雄旅遊,高雄一日遊,墾丁一日遊景點,墾丁一日遊介紹,墾丁一日遊美食,墾丁一日遊行程,高雄一日遊景點,高雄一日遊行程,墾丁美食,墾丁景點,墾丁民宿,墾丁餐廳,墾丁飯店,墾丁導覽

Unknown ha dit...

新女性徵信
外遇調查站
鴻海徵信
亞洲徵信
非凡徵信社
鳳凰徵信社
中華新女性徵信社
全國新女性徵信社
全省女人徵信有限公司
私家偵探超優網
女人感情會館-婚姻感情挽回徵信
女子偵探徵信網
女子國際徵信
外遇抓姦偵探社
女子徵信社
女人國際徵信
女子徵信社
台中縣徵信商業同業公會
成功科技器材
女人國際徵信社
女人國際徵信
三立徵信社-外遇
女人國際徵信
女人國際徵信
大同女人徵信聯盟
晚晴徵信