dilluns, 5 de març del 2007

En defensa de la vida (a propòsit de de Juana Chaos)

(inèdit)

M'agrada que entre els arguments del President Zapatero i el Ministre Rubalcaba per a justificar la presó atenuada per al pres José Ignacio de Juana Chaos hi hagi el del dret a la vida. És un argument solvent que jo comparteixo. Estic d'acord amb que la vida (i la preservació de la mateixa per part de l'Estat) és un bé suprem que, com a tal, s'ha de protegir.

És tal el meu acord amb aquest argument, que, sense matisos de cap mena (que per altra part serien inacceptables atès que estem parlant de vida mateixa), sense matisos -insisteixo- l'extrapolo a àmbits com el dret a la vida d'aquells que encara són més febles, molt més febles, que l'assassí de Juana Chaos. Del dret a la vida d'aquells que encara ni tant sols han tingut opció de malbaratar-la. Del dret a la vida d'aquells que, per no tenir, no tenen ni veu.

Comparteixo sense matisos la posició segons la qual l'Estat ha de vetllar per la vida, fins i tot per la d'aquells que estan disposats a acabar-la artificialment.

Benvinguda la defensa de la vida, ni que sigui la d'un criminal miserable. Benvinguda la defensa de la vida, sempre.

5 comentaris:

Enric Simó i Sabaté ha dit...

Hola Ramon,

Celebro la creació del teu bloc personal. Cal que la gent d'Unió entrem en aquest món, la nostra presència és gairebé testimonial.

Fa poc vaig decidir crear el meu bloc i penso que ho hauríem de fomentar dintre el partit, entre càrrecs públics i militants. Seria interessant que ho proposes a nivell de partit i que algú ho coordinés (p.e. des de comunicació nacional)

Una braçada i endavant!!!!

Jordi Viladrosa i Clua ha dit...

La impopular decisió que ha pres en ZP sobre aquest indesitjable i la irresponsable resposta de can PP fan trontollar l'edifici democràtic, generen fàstic per les institucions i desvinculació de la ciutadania vers la política. Com podem fer-los veure que la política antiterrorista no ha de ser arma electoral?

RY ha dit...

Uns volien un mort i uns altres un màrtir per la causa; lamentable tot plegat. Es que no hi ha problemes més importants en el país que sempre s'han d'acabar llençant els morts els uns als altres? Creiem que ho havien vist tot, però la disputa el passat cap de setmana, de les víctimes de l'11M era l'últim que faltava per veure. Si les coses segueixen com ara caldrà anar pensant en consultar a la ciutadania.

Anònim ha dit...

Amb de Juana Chaos estem arribant al final del carrer.
El PP ha decidit seguir tensant la corda fins al final.
No heu jugat mai al joc d'estirar la corda?
Sovint al perdedor acaba caient de cul a terra, la corda se li escapa de les mans per que no aguanta força.
La pregunta és: Quí tindrà més força a les mans?
El PP a les mans hi porta una oposició dura sobre fets irreals (Espanya es trenca, ETA mana, Navarra s'està venent)
El PSOE a les mans hi porta un govern pànfil basat en fets reals (Nova articulació autonòmica, extensió de drets a col.lectius desafavorits, etc).
Sembla clar qui guanyarà, no?
Em fa por que no ens estuiguem acostant a una majoria absoluta del PSOE ens les pròximes eleccions generals. I més si ETA les armes.
Algú li podria ensenyar a fer oposició al PP? I per favor que no ho faci la FAES.
Temps al temps.

Anònim ha dit...

Els mateixos momios-cristians que defeneu tant la vida, vàreu anar a matar moros al Irak i a l'Afganistan. T'ho recordo.