dilluns, 11 d’octubre de 2010

Del Finançament estratosfèric, a l’emissió de bons al 4’75%.

Dissabte es feia pública la intenció del Conseller Castells de fer una emissió de deute a un any per a inversors particulars al 4’75%. D’aleshores ençà, s’ha desencadenat una mena de tempesta política a l’entorn de l’estat financer de la Generalitat. La reflexió en veu alta de l’Artur Mas sobre el malmès estat de les finances de la Generalitat ha desencadenat un reguitzell de crítiques (val a dir que poc o gens argumentades) per part dels integrants del Tripartit. Una vegada més, el “tots i tot contra CiU” ha unit els tres integrants d’un Tripartit darrerament desunit si parla d’educació, de reforma laboral, d’infraestructures, de model d’estat, de reforma energètica, de model d’estat o de desfilades militars... Curiós.

Curiós que, en qüestió d’hores s’hagin alçat com un sol home (o dona) les veus de la Consellera Tura, del candidat Herrera, del Portaveu Ridao o de la Consellera Capdevila en una mateixa direcció: Mas és irresponsable –diuen- al posar en dubte l’estat de les finances de la Generalitat. Certament, una comunió Tripartita que feia mesos que no veiem. Deu ser que contra Mas (i contra CiU), el Tripartit viu millor....

Però anem a la trista realitat: la veritable raó d’aquesta darrera emissió de deute per part de la Generalitat és tan simple com preocupant: d’aquí a final d’any, a la Generalitat li fan falta 3.000 milions d’€ per fer front a compromisos tant importants com pagar la factura farmacèutica o atendre la nòmina de la xarxa d’hospitals concertats, entre d’altres. Poca broma.

Així les coses, determinades acusacions tripartites contra l’Artur Mas són particularment curioses: acusar a Mas de sembrar dubtes sobre l’estat financer de la Generalitat ratlla el ridícul. El que genera alarma sobre les finances de la Generalitat és el 4'75% (que és tant com reconèixer als quatre vents, que per sota d’aquest elevat preu, la generalitat ja no col•loca res als mercats).

Ara ja només falta que ens venguin com un èxit governamental la ràpida col•locació d’aquesta emissió de deute a aquest preu. Al temps. Tot arribarà...

9 comentaris:

Anònim ha dit...

Però al final un servidor no és capaç de saber si la Generalitat no té cap problema (versió Tripartit), és troba en fallida estructural (versió CiU) o té un problema puntual de liquiditat (dubte personal).

No és més fàcil anar amb els números globals per endavant? i fer política constructiva?

Un plaer poder llegir i opinar sobre reflexions personals d'un alt càrrec. Ànims amb el blog.

Unknown ha dit...

Tens tota la raó. A part del problema del que comporta que la Generalitat no podrà fer front als pagaments, aquesta situació ens demostra que van a una i, si en el cas que sumesin, tornarien a pactar i readitar el tripartit.
Que deixin d'enganyar-nos i assumeixin les responsabilitats, que per això estàn al govern.

Marta de Vilafranca ha dit...

La Generalitat està escurada, això és evident. Però el que no sabiem era fins a quin punt. A més el tripartit sempre eludeix responsabilitats. Necessitem un canvi al govern amb un lideratge fort per sortir-nos de la crisi i això passa per CiU.
Ànims amb el bloc!

Mònica ha dit...

Us recomano llegiu aquest post.. encara és pitjor del q pensava. http://bit.ly/bJ6wKh

Josep Bel ha dit...

La cosa és grossa eh? Sembla impossible però cada dia pot sorprendre el tripartit. I sense dubte, si sumen, hi tornaran, no tenen sentit de país ni el suficient orgull :-(

Unknown ha dit...

Jo només espero q no passi com a Grècia i q al final no ens acabin comprant els xinesos... és fantàstic pensar q ara qui vulgui pot tenir un tros de Catalunya, no??? (ironia...) Tripartit = catàstrofe... S'apropa el canvi!!!

Anònim ha dit...

Emetent uns bons al 4'75% d'on sortiran els diners per retornar-los si les finances de la Generalitat estan malament?
Diuen els experts que és una bona inversió, però cóm els retornaran? amb més impostos?

Unknown ha dit...

徵信社收費
徵信社推薦
徵信社尋人
徵信社申訴管道
徵信社工作
徵信社公會




















Unknown ha dit...

新女性徵信
外遇調查站
鴻海徵信
亞洲徵信
非凡徵信社
鳳凰徵信社
中華新女性徵信社
全國新女性徵信社
全省女人徵信有限公司
私家偵探超優網
女人感情會館-婚姻感情挽回徵信
女子偵探徵信網
女子國際徵信
外遇抓姦偵探社
女子徵信社
女人國際徵信
女子徵信社
台中縣徵信商業同業公會
成功科技器材
女人國際徵信社
女人國際徵信
三立徵信社-外遇
女人國際徵信
女人國際徵信
大同女人徵信聯盟
晚晴徵信