dimecres, 21 de març del 2007

Mal negoci (Entre la sequera i el mal Govern 2a part)

(inèdit)

En el seu dia ja varem denunciar en seu parlamentària el conveni signat entre la Conselleria de Medi Ambient i Habitatge i el Ministerio de Medio Ambiente. Varem advertir del risc exagerat que la Generalitat assumia en cas de no aconseguir el finançament sol•licitat. Varem demanar-li a l’aleshores Conseller Milà, que no acceptés la clàusula del conveni que deia que en cas de no rebre els fons europeus sol•licitats, l’Estat no estava compromès a aportar-los. Doncs bé, les pitjors hipòtesis s’han acomplert: la Generalitat esperava rebre 1.032’75 milions d’€ del tram Estatal de Fons Europeus per a finançar deu importants obres hidràuliques, dels quals finalment només n’han arribat 761’97. En conseqüència, els 270’8 milions d’€ restants, ara per ara ni són enlloc, ni –conveni en mà- el Govern de l’estat té cap obligació d’aportar-los.

Diuen els responsables de l’Agència Catalana de l’Aigua que aquests 270’78 milions d’€ que s’han volatilitzat, els traurem dels fons de cohesió que corresponen al Ministerio de Medio Ambiente pels anys 2007-2013. Doncs encara pitjor !

En primer lloc, cal tenir present que l’Estat Espanyol rebrà per al nou període 2007-2013 molts menys Fons Europeus. Hi haurà, doncs, molt menys pastís a repartir. I en segon lloc, haver de dedicar aquests 270 milions d’€ del calaix del 2007-2013 (quan haurien d’haver sortit del calaix 2000-2006, ja ens indica que hipotequem altres inversions. Mal negoci, entre altres coses, perquè això vol dir més cànon.

Continuarà.