dissabte, 10 de maig del 2008

Els nostres vins (i els nostres Consellers).

(Article inèdit)


Fa quatre dies, el Conseller d’Agricultura, Alimentació i Medi Rural, l’Honorable Joaquim Llena, va anunciar una campanya per tal de promocionar els vins catalans als nostres restaurants. Es tracta, sens dubte, d’una bona pensada. Així mateix li ho vaig dir als passadissos del Parlament en una conversa al llarg del darrer Ple.

Promocionar els vins catalans és, en primer lloc, una responsabilitat dels propis viticultors, com ho és, també, dels restauradors, del Govern i de tots nosaltres quan ens convertim en clients.

Hi ha, però, un Conseller que hauria de fer un cas especial d’aquesta campanya. Em refereixo al Conseller Joan Saura, el mateix que fa quatre dies afirmava amb aquell punt de fatxenderia perdonavides que sol acompanyar els savis eco-socialistes, que preferia el Champagne francès al Cava català i que preferia el Ribera de Duero als Priorat, Montsant, Penedès, Pla del Bages, Alella, Empordà, Terra Alta, Catalunya, Costers del Segre, Conca de Barberà o Tarragona.
Mireu si en té de DO Catalanes el sostenible Saura, com per anar-se a encapritxar de les DO de fora... Deuen ser coses de l’eco-socialisme instal•lat.

Benvinguda sigui la campanya del Conseller Llena, a la qual desitgem tots els èxits del món, començant per la capacitat de persuadir el refinat paladar del Conseller Joan Saura i Laporta.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Hola Ramon,
Si com es diu que “sobre gustos no hi ha res escrit”, no seria rellevant que a una persona li agradi més una D.O. que no és d’aquí, però sí que ho és quan es tracta d’una personalitat que exerceix un càrrec al Govern i se sobreentén que, com a tal, hauria de promocionar els productes del nostre país.
Salutacions,