dissabte, 26 d’abril de 2008

Taula de la Sequera Nacional: entre Stalin i Marx.

(article inèdit)

El Conseller Baltasar ha convocat mig país a la Taula Nacional de la Sequera que tindrà lloc dilluns a les sis de la tarda al Palau de Pedralbes. Un marc solemne per una reunió de la que n’esperem ben poca cosa. De fet, per ser francs, hem de reconèixer que hi anirem per responsabilitat institucional i per complir la paraula donada en el tràmit parlamentari de creació de la Taula en qüestió (amb el nostre vot en contra).

Ho varem dir aleshores i ho reiterem ara: CiU hauria preferit una Taula Nacional de l’Aigua per parlar i contrastar propostes de futur, en lloc d’una Taula de la Sequera Nacional que arriba tard (ja fa més d’un any que el Govern va aprovar el Decret de Sequera), que no pot decidir res, i que el que opini no servirà ni per matisar allò que el Govern d’allà ha decidit imposar al Govern d’aquí.

A tot estirar, la Taula de la Sequera Nacional servirà perquè el Govern d’aquí ens faci saber les darreres qüestions que el Govern d’allà li ha imposat.

Malgrat tot, i com que som gent responsable i seriosa, hi anirem amb algunes preguntes que, vist el panorama, pensem que poden ser d’interès pel conjunt de l’opinió pública. Preguntarem al Govern com està el tema de la compra d’aigua als regants, sobre tot després de veure que tant aquests, com el mateix President Zapatero (per gaudi del nostre veí Marcelino Iglésias) li han dit que ni parlar-ne. Li preguntarem què hi ha del famós conveni entre l’Estat la Generalitat per a l’execució del transvasament de l’Ebre a Barcelona que no acaba de veure la llum pública. Preguntarem qui contractarà l’obra i a quines empreses. Preguntarem quin paper ha reservat el Govern central a la Generalitat de Catalunya, més enllà d’encarregar-li les expropiacions. Preguntarem si hi ha un calendari estimat per començar l’obra i si és veritat que aquesta es pot executar en només sis mesos, o bé si també això és una mentida. I potser preguntarem alguna coseta més.

Però, sobre tot, anirem a la Taula de la Sequera Nacional expectants respecte l’actitud dels Delegats del Govern a l’Ebre i a Lleida. Ja que una de dues: o bé callen i atorguen, o bé es refermen en la crítica que ells mateixos van fer al Govern -al que suposadament representen- per haver impulsat el transvasament de l’Ebre a Barcelona. Serà bo saber si finalment s’imposa l’estalinisme del pensament únic (denunciat per l'entorn dels Delegats del Govern d'ERC), o si, per contra, acaba triomfant el marxisme (naturalment de Groucho) d’un Govern que té tantes polítiques (i tants principis) com auditoris. S’accepten apostes...

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola Ramon,
Has llegit l'article d'avui a La Vanguardia?:
No atosiguen a los regantes
http://www.lavanguardia.es/lv24h/20080430/
53460085297.html

Salutacions,

Roger ha dit...

Ens queixàvem de Salvador Milà, però el Baltasar aquest no sembla ser la persona més idònia per abordar la problemàtica de l'aigua. El cessem o convoquem eleccions?

Ferran ha dit...

Hola Ramon,
te'n recordes de mi? sóc el Ferran Bertran de Berga, que estudia a l'Escola Xarxa. Hem parlat avui fa unes hores, una conversa que m'ha resultat interessant, i que podriem continuar parlant hores i hores

m'has demanat el meu blog:

http://novemberrain14.blogspot.com

també el tinc una mica abandonat, pero intento tractar diversos temes, com ara la pol´tica

Salut!!

Ferran

Anònim ha dit...

Benvolgut Ramon,
Com molt bé vas dir al Ple del Parlament hauria de parlar-se de la "Taula de l'Aigua" i abordar tots els temes relacionats.
Una cosa sorprenent que he escoltat a les notícies és que portaran aigua potable en un vaixell-el primer- que es dedica a transportar productes químics!
Salutacions,

Anònim ha dit...

Hola Ramon,
Si estem en temps de sequera cóm s'entén que, llegint el diari La Vanguardia avui dia 13/05/08:
"El Govern levantará el viernes las restricciones sobre los regantes y se podrán llenar las piscinas"
http://www.lavanguardia.es/lv24h/20080513/
53462775398.html
És a dir que es poden omplir piscines però seguim en restriccions d'aigua i es fan mini i/o transvasaments. Hi ha cap explicació sobre aquest tema per part del Govern?
Incomprensible! Mentrestant ja ha arribat el primer vaixell...
Salutacions,

奇堡比 ha dit...

澎湖徵信社公司
澎湖縣徵信社公司
金門徵信社公司
金門縣徵信社公司
馬祖徵信社公司
馬祖縣徵信社公司
香港徵信社公司
大陸徵信社公司
美國徵信社公司
台北徵信社公會
台北縣徵信社公會
台北市徵信社公會
新北市徵信社公會
桃園徵信社公會
桃園市徵信社公會
桃園縣徵信社公會
新竹徵信社公會
新竹市徵信社公會
新竹縣徵信社公會
基隆徵信社公會
基隆市徵信社公會
基隆縣徵信社公會
苗栗徵信社公會
苗栗市徵信社公會
苗栗縣徵信社公會
台中徵信社公會

奇堡比 ha dit...

新女性徵信
外遇調查站
鴻海徵信
亞洲徵信
非凡徵信社
鳳凰徵信社
中華新女性徵信社
全國新女性徵信社
全省女人徵信有限公司
私家偵探超優網
女人感情會館-婚姻感情挽回徵信
女子偵探徵信網
女子國際徵信
外遇抓姦偵探社
女子徵信社
女人國際徵信
女子徵信社
台中縣徵信商業同業公會
成功科技器材
女人國際徵信社
女人國際徵信
三立徵信社-外遇
女人國際徵信
女人國際徵信
大同女人徵信聯盟
晚晴徵信