dissabte, 29 de març del 2008

El Tripartit fa aigües.

(article inèdit)


Valga’m Déu, si en dóna de voltes la vida ! Si algú ens hagués dit que arribaria un dia en el que els ecosocialistes acusarien d’irresponsable, deslleial i traïdora (sic.) la Vicepresidenta del Govern Central, justament per declarar-se antitransvassista, l’hauríem engegat a dida en el millor dels casos. Dons això, ni més ni menys, és el que acaba de dir el Conseller Saura a la totpoderosa Vicepresidenta de la Vega: que el Govern de l’Estat és un irresponsable per negar-se a transvasar el Segre, que és profondament deslleial per no fer cas al seu amic Baltasar, i que ha traït no se sap ben bé si a ell i al seu amic Baltasar, al Tripartit o a Catalunya. Viure per veure...

Però encara hi ha més: mentre Saura va fent amics al Govern Central (per cert, el que li ha de donar o negar la concessió per qualsevol transvasament entre el Segre o l’Ebre i les conques interiors), el Conseller Joaquim Llena –socialista-, es desentén ostensiblement del seu col•lega Baltasar, donant a entendre que això dels transvasaments és més cosa de la gent d’Iniciativa i de Medi Ambient i Habitatge, que del Govern en el seu conjunt. I la cosa no acaba aquí, ja que mentre una part dels republicans parla del 2014 i l’altre del proper Congrés, encara no coneixem l’opinió hidràulica del recent estrenat Conseller del Segre, l’Honorable Jordi Ausàs. En altres paraules: sabem tot el que se’ns demanarà el 2014, però no sabem l’aigua que beurem (o no) demà passat.

I damunt de tan sòlids fonaments, el President Montilla, com qui no vol la cosa, va i s’atribueix la representativitat del catalanisme polític, sense manies i sense adonar-se (o potser sí) que el tripartit fa aigües (amb perdó de l’expressió).

Així les coses, dilluns, en un exercici de responsabilitat, una representació de CiU ens reunirem amb el Conseller Baltasar per parlar de sequera, amb dues preguntes importants sobre la taula. En primer lloc, hauríem de saber si el PSC comparteix o no les demolidores paraules que el Conseller Saura ha adreçat a la Vicepresidenta de la Vega. En segon lloc, és imprescindible aclarir si el PSC comparteix o no la posició rotundament antitransvasista de la Sra. de la Vega.

A ningú se li escapa que, segons quina sigui la resposta a una i altra pregunta, els escenaris seran radicalment diferents: si el PSC es posa al costat de la Sra. de la Vega (de l’Ebre ni una gota), Saura i Baltasar sobren al Govern. Per contra, si el PSC es posa al costat de Saura i Baltasar i acaba dient sí al transvasament del Segre, ens hauran d’explicar molt bé com s’ho pensen fer davant el Govern Central amic, tan lluny com estem del 2014...


Paradoxes de la vida: la continuïtat dels ecosocialistes al Govern ha quedat avui directament vinculada a la possibilitat d'un transvasament. Qui els ho havia de dir a Saura i Baltasar que esdevindrien els més transvasistes del Govern... Això sí: d'un Govern que fa aigües.

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Ramón, quant es va fer el tripartit 2 et vaig dir que aquest no aguantaria la duresa de la realitat durant el 4 anys, per contraposició als seus populismes electorals.
Ja estem en camí.

Anònim ha dit...

Hola Ramon,
Abans de tot, felicitats per la teva exposició al blog.
Segons posa el diari AVUI.cat (pàg. Web) amb data 31 de març de 2008 diu:
“El conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, esperarà a que es constitueixi el nou govern espanyol per insistir en la necessitat que aquest accepti la proposta de transvasament del Segre per pal•liar la falta d’aigua a Barcelona.”
Catalunya pot esperar tant? Tractant-se d’un tema d’extrema urgència –la falta d’aigua-, perquè no aplicar solucions sense demorar més la qüestió?
Espero que l’entrevista amb el conseller hagi anat bé per encaminar-ho cap a una solució lo més immediata possible. Ah! i Catalunya no només és Barcelona!.
Salutacions,

Anònim ha dit...

Hola Ramon,
Seria possible aconseguir la entrevista d'aquest matí al programa d’en Josep Cuní, transcrit –preferiblement en format PDF- per poder-ho llegir, ja que no he pogut escoltar, per incompatibilitats d’horaris. Ja he vist que per la pàgina web de tv3.cat es pot escoltar però no podrien facilitar-ho en el format anteriorment esmentat?
Salutacions,

Anònim ha dit...

Hola Ramon,
Segons La Vanguardia 02/04/2008| Actualizada a las 13:20h
pàg. Web http://www.lavanguardia.es/lv24h/20080402/
53451304748.html

textualment posa:
“Francesc Baltasar ha reconocido hoy que, pese a ser agnóstico, se ha encomendado a la Virgen de Montserrat para que llueva en Catalunya y se ponga así fin a la situación de sequía extrema.”

INCREÏBLE!!!!

I afegeix:
“El conseller ha explicado a Catalunya Ràdio que fue el pasado 14 de marzo, durante los funerales del ex abad del monasterio de Montserrat Cassià Maria Just, cuando se dirigió a La Moreneta, patrona de Catalunya, y le dijo: "Sabes que soy agnóstico, pero si puedes hacer alguna cosa, hazla".
Salutacions,

Anònim ha dit...

Ramon,
Qui ens hagués dit -temps enrere- que amb un tema com aquest, estigués tant "dividit" el Tripartit?

Anònim ha dit...

Benvolgut Ramon,

Com molt bé dius, “...Viure per veure...”, ja que en el diari d’ahir de La Vanguardia posa lo següent:

La Vanguardia 07/04/2008 | Actualizada a las 14:19h
pàg. web http://www.lavanguardia.es/
lv24h/20080407/53452655297.html

“Blanco no descarta el trasvase del Ródano como medida estructural”

INCREÏBLE!!!!
Salutacions,

Anònim ha dit...

Benvolgut Ramon,
Ahir vaig sentir per ràdio que els parcs aqüàtics de Catalunya han omplert les seves instalacions amb aigua potable per si a l'estiu no hi ha aigua; però no estem actualment em fase d'emergència per sequera? com és possible que haguem de mirar de no malgastar aigua -els ciutadans de a peu- i en canvi s'utilitzi aigua potable -que servirien per abastir a la població- i en canvi puguin fer això?
Slts,

Anònim ha dit...

Miraré per un cop a la vida de ser poc crític, però... per què no accepten d'una vegada per totes que s'han equivocat i que la solució és al Roine??? Tant costa d'entendre tot això??? O està la mentalitat verda, ecologista o com li vulguis dir de Baltasar i companyia??? Ho deixo aquí perquè m'exalto!!