dimecres, 31 d’octubre del 2007

Amb Z de Zero. Això si: de Zero a l’esquerra...

(inèdit)


El nostre és un país estrany. Mireu, si no: mentre els de Premià de Mar han hagut de fer tots els papers de l’auca i esmerçar una bona pila d’anys per poder disposar d’un simple baixador a la línia de la Renfe, a El Prat de Llobregat, sense ni tant sols haver-ho demanat, els hi ha aparegut com un bolet una estació sencera de l’AVE. Coses de la Magdalena... Però, el més curiós de tot, és que no passa res.

Perquè ? doncs, probablement, perquè tant la dimensió, com la freqüència dels despropòsits és tal, que ens ha fet perdre la mesura real de les coses. Són tants els esvorancs, les falles, les catenàries que fan figa o les esquerdes que apareixen i desapareixen, que hem acabat perdent perspectiva i visió de conjunt. I, quan això passa, pot passar de tot: estacions que es fan i es desfan, traçats que venen i van, alteracions diàries de calendaris i compromisos, etc.

Una confusió que, més enllà de dilapidar d’esvoranc en esvoranc la credibilitat dels polítics, permet la supervivència política de personatges com la inefable Margdalena, això sí: convenientment apimparada pel tarannà del seu cap de files. D’aquell que escriu el nom amb “Z”. Amb "Z" de Zero. De Zero a l’esquerra, naturalment...

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Al Zaire o a TanZania hi havia un Zulú que guardava amb molt Zel, una Zebra (com les del Zoo) un Zafir i un bloc de Zinc.
Quin misteri amagava?
Vaig dirigir-mi amb el meu Zeppelin ja que l'unic camí que hi arribava feia massa Ziga-Zagues i m'agrada el Zum-Zum de les seves hèlices.
Abans d'arribar a la Zona indicada vaig consultar el signe del Zodiac, però Zas! un ocell em feu sortir del meu estat Zen.
Al Zenit de la cabana Zulú hi figurava una gran frase, que em feu despertar un Zub-Zub de ferides antigues: Amb "Z" de Zero, amb "Z" de Zapatero.

Anònim ha dit...

Ara sembla que existeix el problema del tren quan afecta només a rodalies, però quan afecta els que són regionals? Per què no se'n parla de la infraestructura, manteniment, estacions tancades, horaris que no són els més adequats o apropiats per als possibles usuaris, els quals es veuen obligats a agafar el cotxe per manca d'un bon servei de transport públic?.
Agrairíem ens tinguessin en compte.

Anònim ha dit...

Fora bo saber i que s'aclarís d'una vegada perquè la línia Barcelona-Puigcerdà, fins a Vic és considerada rodalies i a partir de Vic fins a Puigcerdà l'anomenen "de media distancia" -en castellà- i ho tradueixen -al català- com a "regional".
Qualsevol que hagi agafat aquesta línia haurà comprovat el seu estat de "conservació"...
Estic d'acord amb l'escrit de l'"anònim" sobre "la infraestructura, manteniment, estacions tancades, horaris" etc.