divendres, 6 de juliol de 2007

TV3 en castellà i àrab ? No, gràcies.

(inèdit)

Em diuen que des de fa uns quants dies, és possible veure algun serial de TV3 amb subtitulació en castellà i en àrab. Quina bajanada ! Si TV3 té una raó de ser, aquesta és precisament la llengua (la llengua catalana, s’entén). Si els catalans estem disposats a abocar milers de milions d'euros del nostre pressupost públic per tenir una televisió nostra, és precisament perquè creiem que la televisió és un excel•lent mitjà per a difondre i estendre l’ús del català. Si no és per aquesta raó, ja em diran vostès de què serveix abocar tant diner públic per acabar tenint una televisió castellanoparlant més.

Respecte l’àrab, encara avui recordo una anècdota viscuda ja fa força anys a l’ajuntament de Vic. Resulta que el representants d’ERC van demanar al Ple Municipal que l’ajuntament dotés determinats serveis de traductors d’àrab. La resposta del aleshores alcalde, el Sr. Jacint Codina, va ser contundent: demanin-me tants professors de català com vulguin, però no em demanin ni un traductor.

Quanta raó tenia en Jacint Codina ! Traduir és garantir que castellanoparlants i parlants d’àrab puguin prescindir del tot de la llengua del país que els acull (pagant tots nosaltres...) Fins aquí podíem arribar !

4 comentaris:

Ferran ha dit...

Bon dia Ramon,

em dic Ferran i sóc el coordinador d'activitats de la Fundació Catalunya Empresa Oberta. He vist que publiques regularment en un bloc de política catalana. Si vols compartir les teves reflexions amb més gent, a partir d'ara ho pots fer a Politi.cat, (http://politi.cat/).

Politi.cat és un espai on tots aquells que ens interessa la política de Catalunya compartim, debatem i fins i tot votem els millors links de la política catalana (notícies, entrades de blocs personals, blocs col·lectius, vídeos,...).

Una manera innovadora per arribar a la gent, molt a l'estil del You tube, que tant èxit ha tingut.

Salutacions i espero veure't aviat a http://politi.cat/ :-)

Ferran

Anònim ha dit...

Esta be que subtituleu en arab, ara be el castella es tambe llengua de tots els catalans i TV3 hauria de oferir programacio en castella si de veritat voleu "integrar".

J. Oriol

奇堡比 ha dit...


婚姻挽回
感情問題
男人偷腥
網路外遇
商業徵信
信用徵信
財產徵信
新竹徵信
新竹徵信社
債務處理
女人外遇
婚姻挽回
徵信社
捉猴
海外抓姦
離婚證人
智慧財產權
尋人討債
女人外遇
抓猴
如何找徵信公司
搜證
大陸小三
台南徵信社
高雄偵探社
台南偵探社

奇堡比 ha dit...

新女性徵信
外遇調查站
鴻海徵信
亞洲徵信
非凡徵信社
鳳凰徵信社
中華新女性徵信社
全國新女性徵信社
全省女人徵信有限公司
私家偵探超優網
女人感情會館-婚姻感情挽回徵信
女子偵探徵信網
女子國際徵信
外遇抓姦偵探社
女子徵信社
女人國際徵信
女子徵信社
台中縣徵信商業同業公會
成功科技器材
女人國際徵信社
女人國際徵信
三立徵信社-外遇
女人國際徵信
女人國際徵信
大同女人徵信聯盟
晚晴徵信