dilluns, 25 de maig del 2009

Escoles i casernes.

(article inèdit)


Diu la Ministra Chacón que ha obert un expedient per aclarir com pot ser que una escola hagués visitat la caserna de Hoyo de Manzanares quan ja es tenia coneixement del brot del grip malnomenat porcí. Sens dubte, es tracta d’una hàbil maniobra ministerial per tal de situar-se automàticament a l’altre costat del problema: demanant explicacions i obrint expedients, el que fa la Ministra és proclamar als quatre vents que ella no és part, sinó jutge del problema. El que fa és dir-nos que ella, per més que estigui al capdamunt de la piràmide de comandament de la cosa militar, no té res a veure amb l’incident. Curiós.

Però encara em sembla més curiós (i preocupant) que ningú hagi qüestionat la bondat de que les escoles visitin les casernes militars com qui visita el museu de la ciència, el zoològic o el museu d’art contemporani... I en això sí que hi deu tenir alguna cosa a veure la Ministra, no ? O és que tampoc ho sabia que les escoles visitaven les casernes ?

Una de dues: o la Ministra beneeix la visita d’escoles a les casernes militars, o aquestes es fan a esquenes seves. I com que hem de suposar que es tracta d’unes visites beneïdes, crec que convindria que la Ministra Chacón ens expliqués als pares i a la societat en general quins són els objectius i beneficis de tant edificants excursions.


Post data: brillant la idea de suspendre els mitins d'un en un, amb l'excusa de que s'ocupa dels pobres engripats. Aviat superarem la lucecita del Pardo...

dimarts, 19 de maig del 2009

La veritable España plural de ZP.



Avui diversos diaris (el requadre adjunt és tret de La Vanguardia) publiquen el mapa dels ajuds per a la compra d'automòbils que va prometre el President Zapatero en el transcurs del darrer Debate del estado de la Noción. De fet, si ens hi fixem bé, aquest mapa és la primera concreció tangible d'aqulla España Plural tantes vegades predicada i tantes vegades promesa pel President José Luís Rodríguez Zapatero..

Es veu que no ho haviem entès prou bé. Resulta que la pluralitat promesa per ZP no passava per la política, ni pel respecte a les forces més votades (vegeu els casos basc i català), com tampoc pel tracte fiscal just o no discriminatori. Res d'això. Per fi s'ha desvetllat el mapa de la pluralitat. Aquí el teniu. En ell s'hi representen amb tons diferenciats aquelles parts de l'España Plural zapaterista a les quals no els queda cap altre remei que fer cas al President (les Comunitats governades pel PSOE); les que no li fan cap cas (Comunitats Populars); i les que no saben o no contesten, entre les quals hi ha les que no contesten perquè no poden (cas de Catalunya) i les que, tot i poder, no contesten perquè no volen (cas de Madrid). Vaja, que tants cap tants barrets... Vista la qual cosa, em pregunto què en deu pensar José Bono, defensor a ultrança com era de la igualtat entre ciutadans i territoris de la pell de brau. De moment sembla que no piula...

dissabte, 16 de maig del 2009

A propòsit de les Àrees Residencials Estratègiques. El cas de Manlleu

Parlament de Catalunya, Comissió de Política Territorial.