dijous, 19 de març del 2009

Un Govern cohesionat.

(article inèdit)

El desallotjament dels estudiants tancats al rectorat de la Universitat de Barcelona i les posteriors càrregues policials han posat una altra vegada de manifest l’evident manca de cohesió dels partits que donen suport al Govern. Vegeu, si no, les frases que han pronunciat diferents responsables polítics dels diversos partits que suporten l’actual Govern: Totes les cites que reprodueixo a continuació són literals i, encara que no ho sembli, en cap cas –en cap- han estat pronunciades pels partits de l’oposició.

“Han de dimitir els responsables d’Universitats d’aquests moments per no saber explicar els beneficis que comporta Bolònia”. Pablo Fernández, dirigent de les Joventuts del PSC.

“Els errors continus de Joan Saura han demostrat la seva incapacitat per continuar al capdavant de la conselleria d’Interior. Eexigim, per tant, el seu cessament o dimissió”. Uriel Bertran (Diputat d’ERC)

“En l’actual context de crisi econòmica, és inadmissible que els antiavalots dels Mossos d’Esquadra i el seu responsable polític Joan Saura, utilitzin aquests mètodes. Uriel Bertran (Diputat d’ERC). (1)

“Els membres d’EUiA presents a les manifestacions estan al costat dels ferits (...) Els fets són greus i inacceptables (...) El Govern ha de demanar perdó als estudiants, als periodistes i als ciutadans agredits”. (Nota oficial de la Comissió Política d’EUiA)

“Va fallar l’adequació i la proporcionalitat” Blanca Palmada (Comissionada d’Universitats, membre d’ERC).

Tota una exhibició d’unitat, de cohesió, de lleialtat, de solidaritat i de companyonia política al si del Govern Tripartit, no creieu ? D’això sí que se’n pot dir un Govern plural. Tant plural que integra dintre seu la més bel•ligerant de les oposicions.

La veritat és que, veient actuar aquest Govern, a vegades no se ben bé perquè em paguen el sou. Avui mateix, és d’aquells dies en els que els diputats de l’oposició en tenim ben be prou callant i observant les habilitats del Govern per exercir d’oposició. Crec francament que superen amb escreix la nostra capacitat opositora.


(1)Haurem de demanar al Diputat Bertran si aquests mateixos mètodes són admisibles en temps de puixança econòmica, no ?