diumenge, 26 de juliol del 2009

Puigcercós, la prova del 9 del mal Govern i el cuento de l'equidistància.

Ara fa vuit dies, TV3 interrompia (com mai abans ho havia fet) una carrera de cotxes de Fórmula 1 per oferir-nos un especial TN Migdia. Un noticiari a mida per transmetre en directe una llarga intervenció de Joan Puigcercós. ERC beneïa el nou finançament, n'explicava les raons i en detallava les xifres fins el darrer cèntim. S'acabava (malament a parer nostre) el llarg culebrot del finançament, alhora que s'esmicolaven les espctatives d'aquells que creien que el finançament esdevindria un escull insalvable per a la cohesió del Tripartit.

Avui, una setmana més tard d'aquella estelar aparició (per cert qualificada de digne del Màgic Andreu per part de l'inefable Miquel Iceta), Puigcercós torna a ser el protagonista plantejant la necessitat de fer canvis a l'actual Govern. Clar i català: la reflexió de Puigcercós sobre la neessitat de remodelar el Govern és la prova del 9 del seu mal funcionament. En efecte, quan un dels integrants del Trpartit reclama públicament canvis a l'Executiu, és que el creu esgotat i sense l'empenta necessària per encarar la recta final de la Legislatura. Puigcercós ha clamat als quatre vents que veu el Govern sense l'esma necessària per recórrer la darrera etapa d'un Tour en elque encara li resten més d'un i més de dos ports de primera...

De les seves declaracions també se'n desprèn una segona qestió no menys interessant:
el lider republicà considera que els canvis han d'afectar a Consellers/eres més enllà dels republicans, ja que si parlés només pels Consellers / eres d'ERC, n'hi hauria hagut prou demanant o suggerint els canvis estimats al President, tal i com va fer ell mateix quan va abandonar el Govern per atendre les urgències d'ERC.

La darrera paraula la té el President Montilla, justament perquè ERC li va donar a apostant pel segon Tripartit. Em pregunto com vol el Sr. Puigcercós que ens creguem les seves proclames d'equidistància formulades, justament, el mateix dia, hora i lloc en el que demana retocs al Govern, amb l'objectiu confessat d'allargar la vida al segon Tripartit i de fer-lo arribar en millors condicions a les properes eleccions... N'hi ha per llogar-hi cadires.