dijous, 25 de juny del 2009

Lliurament de la Medalla Carrasco Formiguera al Dr. Hans Gert Pottering, President del Parlament Europeu.


Moment del lliurament de la Medalla Carrasco i Formiguera al Dr. Pottering.



(Text íntegre del discurs de lliurament)

Quan Unió Democràtica de Catalunya va decidir instituir la medalla Manuel Carrasco i Formiguera, ens guiava el propòsit d’honorar aquelles persones o institucions que més intensament haguessin treballat en defensa de l’ideari humanista que professem. Un ideari que, juntament amb el compromís, la voluntat de servei i la coherència, constitueixen el patrimoni més preuat d’Unió Democràtica de Catalunya, partit que va néixer fa gairebé vuitanta anys amb la ferma voluntat de promoure els valors humanistes d’inspiració cristiana al si de la comunitat nacional que per a nosaltres ha estat i és Catalunya.

Honorar la medalla amb el nom de Manuel Carrasco i Formiguera també ens obliga. Per a Unió Democràtica, Carrasco representa el compromís amb uns valors i amb un país. Carrasco fou un cristià, humanista integral, demòcrata convençut i persona lleial al seu país i les seves institucions. Avui dia és molt senzill ser demòcrata, estimar la pròpia terra i pregonar la pròpia fe. No ho era tant en els temps en que Carrasco es va comprometre amb Unió Democràtica. Quan va esclatar la Guerra Civil a Espanya, Carrasco va haver de fugir de Catalunya perquè el volien matar per catòlic. La dramàtica paradoxa és que fou capturat pels franquistes, per l’altre bàndol, i que aquests el varen afusellar per catalanista i demòcrata.

Carrasco representa, doncs, el camí de compromís, de servei als altres, de democràcia i de valors pel qual volem transitar tots els que compartim el seu ideari humanista. Per això, aquest guardó només podia portar el seu nom, un nom de pau, de tolerància, de respecte, de fermesa i d’integritat. Afortunadament, Carrasco no és l’únic nom possible entre les moltes persones d’Unió que en els moments més difícils es van distingir per la defensa compromesa de la democràcia i per la lluita per la pau. És evident, però, que la seva figura els representa a tots.

Aquest any el guardó arriba a la desena edició. L’han rebut, i ens han honorat acceptant-lo, figures de prestigi mundial com Ibrahim Rugova, Oswaldo Payá o Vaclav Havel, i també persones que, tot i que el seu nom no hagi transcendit les nostres fronteres, s’han distingit en la defensa de l’humanisme d’arrel cristiana. Cadascun dels guardonats ha atorgat prestigi, honor i brillantor a la medalla.

I avui, en aquesta mateixa línia de reconèixer persones de trajectòria exemplar, tenim l’honor de fer entrega de la medalla al Dr. Hans-Gert Pöttering. És prou sabut que és el President del Parlament Europeu des del 16 de gener del 2007, i que, des de la constitució d’aquest Parlament l’any 1979, li ha dedicat bona part de la seva vida i de la seva activitat política. Ell és un dels (pocs) diputats que ha mantingut ininterrompudament el seu escó al llarg de les diferents Legislatures del Parlament Europeu des del seu origen. Tal i com va tenir ocasió de dir-li el Sr. Duran Lleida en motiu de la recent visita que va fer a Barcelona per parlar de l’Europa social, trenta anys vivint Europa en primera línia li atorguen una autoritat i un coneixement excepcionals.

Pöttering també és una persona de profundes conviccions. Militant de la CDU alemanya des de ben jove, ben aviat va anar lligant la seva activitat a la seva passió europeista. Elegit diputat l’any 79, la seva activitat parlamentària s’ha centrat en la política de seguretat i defensa, àmbit que impulsà de manera decidida com a president de la Subcomissió de Seguretat i Defensa, en la reforma de les institucions europees per adequar-les a l’ampliació als nous països de l’Europa central i oriental i, especialment, en la defensa de la integració i consolidació política i institucional de la Unió. Pöttering, no cal dir-ho, va ser un dels grans impulsors del Tractat de la Constitució Europea i de la Carta de Drets Fonamentals de la Unió.

S’ha dit sovint que els pares fundadors de la Unió Europea van ser persones amb un gran sentit de futur. Que van saber entendre que la pau s’havia de construir d’una altra manera. Que en aquella Europa fratricida que anava de guerra en guerra, hi havia un esperit i uns valors comuns, sobre els quals era possible construir una pau duradora i bastir un edifici polític de llibertat i de progrés col•lectiu. Que hi havia un esperit i unes arrels comunes que ens feien a tots membres d’una mateixa família. Fruit d’aquestes arrels, Europa podia compartir uns valors centrats en la llibertat i la democràcia, la defensa de la persona, la fraternitat i la solidaritat. Aquesta és la gran tasca de la Unió Europea i, alhora, el seu gran èxit: mai com ara, no hi ha hagut en la nostra història comuna un espai tan gran de pau, ni un procés tan intens de col•laboració mútua com el que estem construint, no sense dificultats.

Monet, Spaak, Adenauer, Schuman o De Gasperi ja no hi són, però la seva feina continua endavant gràcies a persones que, com el Dr. Pöttering, han sabut entendre el seu missatge i han volgut continuar lluitant per a fer-lo possible. Hi ha persones que honoren les institucions que presideixen; i hi ha institucions que honoren les persones que les presideixen. En el cas del Parlament Europeu i el Dr. Pöttering, institucions i presidents s’honoren mútuament.

Des d’Unió Democràtica, estem convençuts que Manuel Carrasco hauria estat un gran i ferm partidari de la Unió Europea. Ell pertanyia a un partit que ha estat considerat un dels primers exemples de partit demòcratacristià des de la seva fundació l’any 1931. Estem convençuts que s’hauria sentit còmode al costat d’il•lustres defensors del mateix ideari, com ara De Gasperi o Adenauer, que, després de la Segona Guerra Mundial, van treballar per una Europa unida com a garantia de pau, des de la defensa i promoció dels valors cristians del nostre continent, en clara contraposició amb els experiments totalitaris que varen sembrar Europa de cadàvers.

Van ser aquests dos grans totalitarismes que van acabar amb la vida de Carrasco, els mateixos que pocs anys després, també van voler acabar amb l’ànima d’Europa. Tots dos totalitarismes l’any 1936 van prendre Espanya com a veritable camp de batalla, i entre l’un i l’altre van acabar matant Carrasco. Dos totalitarismes que haurien pogut acabar amb Europa. De fet, gairebé ho varen aconseguir. La Unió Europea, doncs, és, per ella mateixa, una forma de reivindicar la memòria de Carasco i de preservar Europa dels mateixos errors que van acabar amb la seva vida. L’Europa que persones com el Dr. Pöttering construeixen cada dia amb el seu esforç, és l’Europa de la llibertat i de la democràcia, del respecte i dels valors; en definitiva, l’Europa que Carrasco hauria desitjat i que també hauria defensat amb tota convicció.

L’any 1931 Carrasco i Formiguera escrivia que les llibertats de Catalunya havien de servir per a fer més sòlida la unió dels diferents pobles d’Espanya, els quals, des de la fesomia i personalitat pròpies, se sentirien més forts i més units. Un nacionalisme català, doncs, entès com “la derivació d’un superior humanisme i de l’afany que els pobles siguin lliures per sentir-se tots més germans per tal de fer l’obra magna i conjunta de la pau, del progrés i de la fraternitat universal”.

Algú que escrivia això ara fa vuitanta anys, per força, hauria de ser avui un convençut defensor de la Unió Europea, entesa aquesta com un espai de pau, de progrés i de fraternitat, edificat sobre la voluntat lliure dels pobles que l’integren. I Carrasco, com l’amic i President Hans Gert Pöttering, com a humanistes que són, voldrien i volen una Unió Europea edificada sobre la llibertat de les nacions, una Europa de les nacions, més que no pas una Europa dels estats. Una Europa amb ànima. Una Europa pàtria comuna, que, com a tal, és molt més que la simple suma d’un seguit de tractats.

Per a Unió Democràtica de Catalunya és un honor atorgar aquesta medalla al Dr. Hans-Gert Pöttering. Estem convençuts que si Carrasco fos avui entre nosaltres, seria un europeista convençut. Un europeista capaç d’apreciar i reconèixer l’ingent treball de l’amic Pöttering al servei d’aquesta Europa. Estem convençuts, que compartiria la necessitat de construir l’Europa unida que necessitem, per tal de preservar la pau, de garantir el progrés material i espiritual, d’aprofundir en la llibertat i d’eixamplar la democràcia. Per això, des d’Unió Democràtica de Catalunya, hem considerat just i oportú, atorgar aquesta medalla a algú que ha consagrat bona part de la seva vida a defensar els mateixos valors que van guiar, fins a l’últim minut, la vida de Manuel Carrasco i Formiguera.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

DL
情趣用品

提供上千種成人商品線上購物服務--專營情趣商品、男女自慰用品、性感睡衣、情趣用品批發、自慰套、SM商品、逼真情趣娃娃、跳蛋、按摩棒、同志用品、TENGA飛機杯..,可線上刷卡及貨到付款。 ... 收到的東西會有情趣用品的字樣嗎? 轉帳之後,如何通知這筆款項是我付的
導航

a片
a片
a片
a片
a片
a片

Anònim ha dit...

時尚標籤
精蟲分離 肉毒桿菌 試管嬰兒 韓式隆鼻 割雙眼皮 縫雙眼皮 內視鏡隆乳 豐胸 抽脂 整形 整形外科 狐臭 眼袋 開眼頭 隆乳 隆鼻 雙眼皮 果凍矽膠 抽脂 拉皮 整形 玻尿酸 眼袋 脂肪移植 除疤 隆乳 隆鼻 雙眼皮 削骨 不孕症 人工受孕 多囊性卵巢 婦產科 SEO 排名行銷 搜尋行銷 網站排名 網路排名 網路行銷 網頁優化 自然搜尋排列 關鍵字 關鍵字行銷

Anònim ha dit...

流行標籤
居家清潔 清潔公司 旅行社 柴犬 瑪爾濟斯 白蟻 除白蟻 白蟻防治 保健食品 樟芝 納豆 瑜珈 瑜珈教室 瑜珈補習班 高雄瑜珈 法拍 法拍屋 MOTEL 汽車旅館 高雄MOTEL 高雄汽車旅館 3M隔熱紙 大樓隔熱紙 汽車隔熱紙 隔熱紙 瑜珈教學 瑜珈教室 高雄瑜珈 法拍屋 地板拋光 機票 會計事務所 法拍 法拍屋 墾丁一日遊 墾丁旅遊 墾丁旅遊網 高雄一日遊 高雄旅遊 高雄縣旅遊 阿里山旅遊 服飾批發 流行服飾 韓國服飾 日系服飾 看護 居家看護 看護中心 台中motel 台中住宿 台中汽車旅館 蛋糕 彌月蛋糕 乳酪蛋糕 巧克力 chocolate 塑膠棧板 棧板 白蟻 除蟲 跳蚤 除白蟻 白蟻防治 大陸新娘 外籍新娘 扭力板手 防爆工具 扭力校正器

Anònim ha dit...

帶著簡單的行囊,來花蓮旅遊走走,順便體驗一下各種花蓮民宿帶給你的不同感受,品嚐道地花蓮美食的特別花蓮小吃風味,也可以騎著單車來品味花蓮 ,呼吸著新鮮的花蓮空氣,所以來花蓮民宿就帶著輕鬆的心情吧!!花蓮黃頁網路電話簿擁有各種不同風格的花蓮民宿,歡迎您來花蓮旅遊放鬆心情體驗美麗的花蓮民宿!!來花蓮旅遊景點也可以請花蓮計程車包車接送服務喔!!還有免費的花蓮民宿訂房諮詢服務可以查詢喔!!
花蓮租車|花蓮電腦

美麗資訊攻略站 ha dit...

潘朵拉的由來

是由一對愛美的姐妹花所創造的,因為從小對於流行服飾有著相當濃厚的興趣,也因為這樣ㄉ嗜好我們姊妹倆常逛街買東西,所以對衣服的品質和價錢的敏銳度是非常強烈的,所以對不夠美麗不夠物超所值的,商品是不會有所行動的。也因此有了想開一間特別ㄉ小館,『潘朵拉』---也就因此而誕生了!會取名為『潘朵拉』是因為她充滿著不可思議的奇妙,讓人永遠都存著期待的心情,這樣才是我們所想要的人生。

潘朵拉日韓服飾購物商城專業的服裝批發網站提供您優質的服飾批發日本服飾批發日系服飾批發精品服飾批發精品服飾進口服飾批發流行服飾韓國服飾日韓服飾批發雜誌款服飾批發、女裝服飾批發、時尚服飾批發、少女服飾批發、衣服批發等,均為日韓流行時尚雜誌款式的女裝批發,向海內外客戶提供款式最新,品質最好,價格最優的日韓服裝、日韓流行服裝批發。

韓國服飾日系服飾流行服飾服飾批發日韓服飾精品服飾流行服裝>>>參考網站

環保木棧板 ha dit...

穎龍棧板,棧板,木棧板,紙棧板,中古棧板,棧板回收,塑膠棧板,穎龍棧板,環保塑膠棧板,塑膠環保棧板,高雄棧板,台中棧板,新竹棧板,台北棧板,桃園棧板,苗栗棧板,雲林棧板,嘉義棧板,台南棧板,屏東棧板,台東棧板,花蓮棧板,蘇澳棧板,環保棧板,環保棧板環保棧板,免煙燻棧板,免煙燻棧板,免煙燻棧板,免煙燻棧板,免煙燻棧板,塑膠棧板,塑膠棧板,塑膠棧板,塑膠棧板,南亞塑膠棧板,南亞塑膠棧板,南亞塑膠棧板,南亞塑膠棧板,南亞塑膠棧板,南亞塑膠棧板,棧板,棧板,棧板,棧板,棧板,棧板,棧板,木棧板,紙棧板,中古棧板,棧板回收,塑膠棧板,棧板,木棧板,紙棧板,中古棧板,棧板回收,塑膠棧板,環保塑膠棧板,塑膠環保棧板,高雄棧板,環保塑膠棧板,塑膠環保棧板,高雄棧板,
,