dijous, 4 de juny del 2009

El Conseller Baltasar està nerviós i altres històries.

U.

Avui han comparegut al Parlament els Consellers Saura i Baltasar amb el doble objectiu de passar balanç de la temporada i explicar els plans del Govern de cara a l’estiu vinent pel que fa als focs forestals. Els he vist entre xuletes (amb perdó) i nerviosos. Baltasar, sense anar més lluny, m’ha retret el contingut d’una entrevista que vaig fer diumenge passat a La Mañana de Lleida en la que afirmava que per ICV els pagesos són presumptes delinqüents ambientals. Els asseguro que tal afirmació no va ser fruit ni de la improvisació, ni del context de campanya electoral en el que estem immersos. Va ser una reflexió mesurada, conseqüència d’haver parlat (el dia mateix de l’entrevista i molts altres dies) amb molts pagesos, ramaders, regants i alcaldes de les terres de ponent (per no parlar dels motoristes, caçadors i pecadors, els quals encara se senten més perseguits que els pobres pagesos).

Si primer va ser la rèplica del Diputat Pané el que em va indicar que ICV es sentia feble, la intervenció del Conseller Baltasar a la Comissió Parlamentària parlamentària d'aquest matí m’ho ha acabat de confirmar. És per això, que em sento obligat a adjuntar-vos un enllaç amb aquella entrevista tant transcendent als ulls dels mandataris d’Iniciativa per Catalunya Verds, cosa que faré tant aviat com pugui.

DOS.



En la mateixa compateixença, els hem demanat perquè ni els bomebers ni els forestals han inspeccionat la Muntanya Russa del Tibidabo que, a parer nostre, incompleix flagrantment la normativa de prevenció d'incendis, atès que està al mig del bosc s'alzines. Resposta: El Conseller Baltasar ha dit que era cosa del Conseller Saura, i el Conseller Saura ha dit que era cosa de l'Ajuntament de Barcelona (i s'han quedat tan amples !) El problema, a parer nostre, és que la ditxosa muntanya russa es troba al bell mig de Collserola, aquell espai que el tripartit fa 5 anys que promet que serà parc natural. Patètic.

TRES.

Després de demanar durant 5 anys el Pla de Política Forestal, el Govern me l'ha lliurat en format CD mitja hora abans d'iniciar la compareixença. Com us podeu imaginar, el Conseller s'ha prou cuidat de dir en la compareixença que ja l'havien redactat. A primer cop d'ull, 36 pàgines en cinc anys surt a poc més de 7 pàgines per any. El deuen haver escrit a 80 Km/h...

I QUATRE.

Feia més d'un més que havia demanat al Conseller Baltasar un reguitzell de dades sobre l'empresa Forestal Catalana del Departament de Medi Ambient. Com que m'interessaven de cara a la compareixença, ho vaig fer via pregunta escrita al Govern. Doncs bé, a diferència del Pla Forestal (lliurat mitja hora abans perquè no fos dit -i perquè no me'l pugués estudiar), les respostes me les han donat mija hora després de la meva intervenció. Curiós, no ?