dijous, 19 de febrer del 2009

El preu del PSC per salvar el Conseller Saura.

(article inèdit)


Ahir el Grup Parlamentari de CiU va portar al Ple del Parlament la reprovació del Conseller Saura per la maldestra gestió de les ventades que fa escassament un mes varen afectar diferents indrets de Catalunya.

Reprovar un Conseller no és una pràctica habitual. Que jo recordi, en la present Legislatura únicament s’ha portat al Ple la reprovació del Conseller Baltasar per caòtica gestió de la sequera i la de la Ministra Magdalena Alvarez, no recordo si pel caos a l’aeroport d’El Prat, o pel desastre continuat de Renfe Rodalies, tant se val. El manual exigeix (i així ha passat en tots els casos) que els grups que donen suport al Govern votin en contra de la reprovació, per tal d’evitar amb els seus vots que aquesta prosperi.

Exactament això és el que va passar ahir al Ple del Parlament: PSC, ERC i ICV van votar contra la reprovació del Conseller Saura, de manera que la cosa no va anar a més. Però de tot aquest episodi, el que més em crida l’atenció, és que just abans de que els vots del PSC (i els d’ERC) es sumessin als d’ICV –partit del Conseller Saura-per salvar-lo, ICV va anunciar que es desdeia de donar suport a la vaga que els mestres de les escoles públiques faran contra el Conseller Maragall.

La seqüència és fàcil d’imaginar, segurament es deu assemblar força a aquesta: Saura demana al President Montilla, el suport dels diputats socialistes per superar la reprovació. El President Montilla hi està d’acord, amb una petita contrapartida: exigeix a Saura que es faci enrere (abans de la votació de la seva reprovació al Parlament) del suport que ICV havia anunciat a vaga contra el conseller del PSC Ernest Maragall. A les sis de la tarda apareixen els teletips d’ICV desmarcant-se de la vaga contra el Conseller Maragall i a les 7 els vots socialistes salvaven el Conseller Saura de la Reprovació. Més clar, l’aigua.