dilluns, 16 de juny del 2008

Llarga vida al Tripartit.

(Article inèdit)

ERC ha tancat en fals el 25è Congrés Nacional. No ho dic jo –que també-. Ho afirmen amb aquestes mateixes paraules diaris tan diametralment oposats com El País, La Vanguardia, l’Avui o El Punt, entre altres. Un Secretari d’Organització rotundament castigat, un President sortint que no té gaires escrúpols a l’hora de fer servir de manera partidista el mateix President del Parlament, un President electe que ho és amb menys del quaranta per cent dels vots, un Secretari General del Govern que veu els seus sms als diaris.... I, sobre tot, una ERC més fragmentada i un Tripartit que acaba d’ampliar plantilla, passant de tres a quatre socis(els socialistes, els socio-ecologistes, els republicans d’en Puigcercós i els republicans d’en Carod).

Però, com era de preveure, no passa res. Estem en el més normal dels mons, a jutjar per les paraules del portaveu socialista Miquel Iceta. Així les recullen els teletips d'agència: Montilla i els socialistes catalans valoren positivament el congrés d’ERC perquè no posa en qüestió el pacte d’Entesa. Sí senyor ! aquest i no cap altre és el tema: l'important no és el País, sinó la continuïtat del Govern d’Entesa a qualsevol preu, tal com ja avençava divendres passat el mateix Conseller Castells en una agosarada entrevista a l’Avui. Trist.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Comenseu a fer autocrítica d'una vegada.Ja voldria algun militant convergent escollir els seus dirigents i liders de la forma que ho fa ERC.Ells si que esculleixen per sufragi.