dijous, 29 de maig del 2008

En aquest país, la política de l’aigua la fa La Moreneta, plovent i el PSOE, decidint.

(artcle inèdit)



Primer va ser la solemne declaració de Govern no transvasista feta des de la tribuna mateixa del Parlament. Després va ser el transvasament del Segre cap al Llobregat passant pel Túnel del Cadí. Es tractava, segons afirmacions del Conseller Baltasar, del President Montilla i del portaveu de facto del Govern Sr. Zaragoza d’una qüestió de vida o mort. Tant, que fins i tot es va afirmar que el Govern català executaria l’obra, posant entre espasa i paret al Govern de l’Estat el qual suposadament no tindria nassos de tancar l’aixeta. Però va venir el PSOE (per cert, passades les eleccions) i va dir que res de res.

Més tard, en el més pur estil Capitan, mande firmes !, el PSOE va ordenar la connexió de les xarxes d’abastament de Tarragona i Barcelona, el CAT / ATLL. Una obra que el mateix President Montilla va definir com l’extintor que Barcelona i l'Àrea Metropolitana necessitaven. I tots a creure.

Però, ai las ! entre tant La Moreneta va decidir fer cas a l’agnòstic Baltasar obrint l’aixeta. Obrint-la fins el punt de doblar les reserves i de negar (entre ella i la CHE, tot s’ha de dir) la part baixa de l’Ebre, raó suficient per tal que el Govern central i ordenés al de la Generalitat deixar de fer la connexió, sobre tot per estalviar-se la baralla amb el Govern amic de Saragossa i amb els governs no tan amics de València i Múrcia.

Resumint: milions i milions llençats amb vaixells amunt i avall, ridícul de la nostra capital als ulls del món, demostració fefaent de qui mana i qui no mana a Catalunya (quan hi ha problemes gruixuts mana Madrid) i, per si no fos prou, un enfrontament creixent entre territoris, sobre tot perquè qui paga els plats trencats de tot plegat és un riu Ter que ja fa anys que ha deixat de ser solidari, per passar a la categoria d’aquells a qui sembla que se’ls pot prendre el pel sistemàticament. Quina vergonya tot plegat: en aquest País, qui fa la política de l’aigua és la Moreneta (fent ploure) i el PSOE, decidint el que més li convé a ell (que no a Catalunya) en cada moment. Difícil fer-ho pitjor. Continuarà.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Perquè a IC no els preocupa, sinó que els ocupa transvassar el 70% del cabdal del Ter?

Anònim ha dit...

Hola Ramon,
Els vaixells que van "amunt i avall" i que arribaran a Barcelona fins a principis del mes d'agost, per quànta gent i quants dies abasteixen d'aigua cada un ells en cada viatge? Fora bo saber-ho.
Salutacions,

Anònim ha dit...

Diuen que en aquest país "la pluja no sap ploure"; però si la dita és certa perquè no es prenen mesures efectives? perquè quan plou i diuen que les "conques interiors estan al 50%" ja es pot regar els jardins,omplir piscines,tornaran a funcionar les dutxes de les platges de Barcelona..., i l'estiu? encara estem a primavera i el temps és molt variable!

Anònim ha dit...

Hola Ramon,
Si la "política de l’aigua la fa la Moreneta (fent ploure)" s'haurà de demanar al conseller que hi torni a anar per quan volguem que pari de ploure? i en cas de que necessitem aigua ja es dedueix quina és la solució, no?
Salutacions,

Jordi Pamplona ha dit...

Hola Ramon!!!
El tripartit ha perdut una ocasió única per fer un pacte de l'aigua per resoldre d'una vegada per totes aquestes sequeres que ens afectaran a partir d'ara.
Hem tornat a fer el rídicul com a país...novament hem fet pena.
Et convido a veure el meu bloc!!

meteovic.blogspot.com

Ramon he trobat el teu bloc en el nou portal Osonenc de blocs.
Osonosfera.cat hi he tingut necessitat d'escriure el que t'he escrit!
Per cert aprofito per donar les gràcies a la moreneta i dubto que ella fes cas al senyor Baltasar!!

Una abraçada i bona política!!!

Jordi

Anònim ha dit...

Han passat els mesos, juny va ser molt plujos i ara tenim els embassaments a vessar ... ningú no recorda la sequera ... menys el govern, i els 4 hidroelectrics i pagesos a qui a 16 de juliol (amb els embassaments del Ter-llobregat amb més de 420 hm) encara els hi diuen que n'hi ha ... no se ben be quin profit en treu el gobern de mantenir la "sequera política", em caldria ser molt mal pensat i pensar que el fet que ara puguin assignar les obres "a dedo" sense concurs i deu tenir alguna cosa a veure, o potser que amb el mateix sistema "a dedo" estan adjudicant les obres hidràuliques dels propers 20 anys (dessaladores i més) ... Benvolgut Ramon, quan CiU torni a gobernar... es trobara que tota la política hidraulica fins el 2020 ja haurà estat, decidida i compromessa presupostariament per mitja d'una política de fets consumats ...