dimarts, 26 de febrer del 2008

Presa de pel.

(inèdit)

Ahir el Ple Municipal de Tarragona va aprovar portar aigua de Tarragona a Barcelona. Amb aquest acord, Catalunya fa un pas més cap a l’absurd. Ara resulta que portem l’aigua de l’Ebre a Tarragona i la de Tarragona a Barcelona. Magnífic. Sobre explotem els aqüífers tarragonins per abeurar Barcelona i sobre explotem l’Ebre per abeurar Tarragona. I, per l’altre cap, el Ter està tan eixut que ja no dóna per més. Costa entendre quina lògica hi ha darrera de tot plegat.

D’aquí a dos dies, transvasarem amb vaixells l’aigua d’Almeria i del Roine fins a Barcelona, continuarem eixugant els pous de Tarragona, malmetrem encara més el Ter, acabarem de buidar Sau... , tot plegat per no fer allò que és de sentit comú: connectar les nostres xarxes d’abastament d’aigua amb l’Europa humida, amb el Roine. Trist, ineficient, ridícul i, sobre tot, car.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

I mentrestant, és indignant lo de la fuita d'aigua a Badalona! i diuen que perd uns 400.00 litres d'aigua al dia, i d'això ja fa 3 anys!
Salutacions,

Anònim ha dit...

Hola Ramon,
He llegit la notícia que crec que és bastant "impactant" o almenys ens afecta moltíssim als ciutadans: cóm es pot permetre que hi hagi una fuita d'aigua de 432.000 litres d'aigua al dia i que no ho poden arreglar fins aquí un any, com a mínim? com s'entén? i amb l'aigua que es perd no han pensat en recuperar-la o aprofitar-la d'alguna manera? que som el segle XXI! qui ho diria!
Salutacions cordials,

Anònim ha dit...

Fins a quin punt el ple d'un Ajuntament és competent per acordar un tema d'aquesta embergadura i de competència nacional? És que s'han perdut entre tanta institució els socialistes?