dijous, 22 de març del 2007

El Decret de sequera (entre la sequera i el mal govern 3a part)

(inèdit)

Avui el Govern presentarà a bombo i platerets el tristament famós Decret de sequera. Els importants canvis en la pluviometria esdevinguts aquests darrers anys han convertit aquest Decret en un clàssic. Des de CiU ens sentim propers al Govern i li fem costat en totes aquelles mesures que ajudin a gestionar l’aigua amb criteris de sostenibilitat. Això no obstant, la nostra responsabilitat com a primera força parlamentària, és la de denunciar responsablement tot allò que el Govern no ha fet prou bé. En aquest capítol, hem de dir que el Govern ha estat altament incompetent en tot allò que té a veure amb l’extensió arreu del país de les xarxes d’abastament d’aigua que ajudin a garantir un subministrament de qualitat.

Alguns exemples que clamen al cel: la garantia de subministrament de les comarques del Solsonès, l’Anoia i el Bages depèn de l’abastament des de la Llosa del Cavall. Aquesta obra, planificada ja pel Govern de CiU i assumida pel Tripartit ja a la passada legislatura, té un cost de 40’73 milions d’€, dels quals 34’61 milions havien de procedir dels fons europeus. Doncs bé: Europa no ha aportat ni un sol euro, l’Estat (amb el vist-i-plau de la Generalitat) se’n renta les mans i la Generalitat no pot fer front al seu finançament. Conclusió: la sequera a la cantonada, i el més calent a l’aigüera.

Aquesta sí que és una responsabilitat del Govern. Aquesta sí que és una mostra del mal Govern, com ho són la millora (inexistent) del l’abastament a les Garrigues, dels abastaments (igualment inexistents) a la Terra Alta, al Montsià o a la Ribera d’Ebre, entre moltes altres. Obres totes elles incloses en el malaurat conveni que la Generalitat va signar amb el Govern central i que, com s’ha demostrat, ha estat una autèntica aixecada de camisa.

Algun dia parlarem d'una curiositat: els fons europeus només han fallat en les obres no-metropolitanes. No us sembla curiós ?